Kargo Prosedürleri ve İade Süreci

26-12-2017 17:18
   Birçoğumuz iade konusunda kargoların sorunlu prosedürlerine takılmışızdır. Alışverişimizi bu prosedürlere takılmadan sağlıklı bir biçimde sonlandırmak için yazımıza kısaca göz atmanızı tavsiye ederiz.
   Öncelikle satın aldığınız ürünün size teslim edilmesini sağlayacak teslimat bilgileri vermeniz; karşınıza çıkacak sorunları aza indirmenizi sağlamaktadır. Çünkü sizin yerinize teslim alan kişi içeriğe dair bilgi sahibi olmadığı için ambalajı iyi bir biçimde değerlendiremeyebilir.
   Kargonuz kapınıza geldiği zaman mutlaka kontrol etmelisiniz. Kargo çalışanları zaman kaybı olduğu için beklemek istemeyecektir ama bu her bireyin yasal hakkıdır. Ürün tarafınıza hasarlı ulaştığında bunu o an farketmeniz iade sürecinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü kargo personeli bazen hasarlı ürünleri normal teslimat gibi alıcılara teslim edebilmekteler. Alıcı ürünün hasarlı olduğunu fark etmeden teslim alırsa ve teslim aldığına dair belge imzalarsa kargo firması "ürünü sağlam teslim ettiğini, hasarın alıcıda oluştuğunu" iddia etmektedir. İşlem bu şekilde sonlanınca maalesef gönderici olarak tazmin sürecini başlatamamaktayız. Bu durumda alıcı tazmin sürecini kendisi başlatmalıdır.
   Ürünlerimiz sigorta kapsamında taşınmaktadır. Tarafınıza ulaşan ürün hasarlı olsa dahi teslimat sırasında tutanak tutturup ürünü kabul etmezseniz tarafınıza yenisi gönderilmektedir.
   Mutlu alışverişler dileğiyle...
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.